Sunday, January 13, 2013

သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာေတြ႔ ရွိခ်က္ အရ အပူရွိန္ ၿမင့္ၿဖင့္ အသားမ်ားကုိ ေႀကာ္ေလွာ္ စားေသာက္ပါက အႀကိတ္ ကင္ဆာ ၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္သည့္ ရာခုိင္ႏွဳန္း မ်ားေႀကာင့္ ေလ့လာေတြ႕ ရွိရသည္ ။
အပူရွိန္ၿမင့္ၿဖင့္ အသားကုိ ေႀကာက္ေလွာ္ပါက အသားတြင္ ဓာတုဓာတ္ တစ္မ်ဳိး ၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္ၿပီး ယင္းဓာတုဓာတ္သည္ ဒီအင္န္ေအ မ်ားကုိ ထိခုိက္ ပ်က္စီး ေစႏုိင္သည္။

အႀကိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေပါင္း ၂၀၀၀ ဦးအား ေလ့လာမွဳမ်ား ၿပဳလုပ္ ခဲ့ရာတြင္ အဆုိပါ ေတြ ့ရွိခ်က္ကုိ ေတြ ့ရွိခဲ့ၿခင္း ၿဖစ္သည္ ။

ကယ္လီ ဖုိနီးယား ၿပည္နယ္မွ သုေတသီမ်ားက အပူရွိန္ၿမင့္ၿဖင့္ ေႀကာ္ေလွာ္ ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား စားသူမ်ားတြင္ ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္ခန္႔ အႀကိတ္ကင္ဆာ ၿဖစ္ပြား ႏုိင္သည္ဟု ေၿပာႀကား ခဲ့ေႀကာင္း သိရသည္ ။
ျမ၀တီ  သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာေတြ႔ ရွိခ်က္ အရ အပူရွိန္ ၿမင့္ၿဖင့္ အသားမ်ားကုိ ေႀကာ္ေလွာ္ စားေသာက္ပါက အႀကိတ္ ကင္ဆာ ၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္သည့္ ရာခုိင္ႏွဳန္း မ်ားေႀကာင့္ ေလ့လာေတြ႕ ရွိရသည္ ။ အပူရွိန္ၿမင့္ၿဖင့္ အသားကုိ ေႀကာက္ေလွာ္ပါက အသားတြင္ ဓာတုဓာတ္ တစ္မ်ဳိး ၿဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္ၿပီး ယင္းဓာတုဓာတ္သည္ ဒီအင္န္ေအ မ်ားကုိ ထိခုိက္ ပ်က္စီး ေစႏုိင္သည္။  အႀကိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေပါင္း ၂၀၀၀ ဦးအား ေလ့လာမွဳမ်ား ၿပဳလုပ္ ခဲ့ရာတြင္ အဆုိပါ ေတြ ့ရွိခ်က္ကုိ ေတြ ့ရွိခဲ့ၿခင္း ၿဖစ္သည္ ။  ကယ္လီ ဖုိနီးယား ၿပည္နယ္မွ သုေတသီမ်ားက အပူရွိန္ၿမင့္ၿဖင့္ ေႀကာ္ေလွာ္ ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား စားသူမ်ားတြင္ ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္ခန္႔ အႀကိတ္ကင္ဆာ ၿဖစ္ပြား ႏုိင္သည္ဟု ေၿပာႀကား ခဲ့ေႀကာင္း သိရသည္ ။

0 comments:

Post a Comment

image

Lorem ipsum dolor sit

Aliquam sit amet urna quis quam ornare pretium. Cras pellentesque interdum nibh non tristique. Pellentesque et velit non urna auctor porttitor.

image

Nunc dignissim accumsan

Vestibulum pretium convallis diam sit amet vestibulum. Etiam non est eget leo luctus bibendum. Integer pretium, odio at scelerisque congue.